Het Hunebedcentrum en Het Drents Landschap willen gezamenlijk extra activiteiten ontwikkelen. (foto: Hunebedcentrum)
Het Hunebedcentrum en Het Drents Landschap willen gezamenlijk extra activiteiten ontwikkelen. (foto: Hunebedcentrum)

Vrijwilligers gezocht voor activiteiten in Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - Het Hunebedcentrum in Borger en Het Drentse Landschap werken sinds mei 2020 nauw samen. 

Er worden gezamenlijke activiteiten en excursies georganiseerd en er is in het Hunebedcentrum een informatieplek ingericht over Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap zoekt daarom extra vrijwilligers om deze samenwerking uit te bouwen. Het gaat om ‘hosts’, excursieleiders en evenement- en (gezins-)activiteitenbegeleiders. 

Extra activiteiten
Het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap willen extra activiteiten ontwikkelen op de Hondsrug en in het Hunzedal, een gebied dat grenst aan het museum. Daarnaast zijn er plannen om de activiteiten in het museum verder uit te breiden. Daarbij gaat het met name om gezinsactiviteiten in de weekenden. In deze eerste fase gaan de nieuwe vrijwilligers deel uitmaken van het vrijwilligersteam van Het Drentse Landschap. De vrijwilligersgroepen van beide partijen gaan echter nauw samenwerken. In de toekomst is niet uit te sluiten dat beide vrijwilligersteams gaan fuseren.

Een vaste medewerker van Het Drentse Landschap, die een aantal dagen per week in het Hunebedcentrum aanwezig is, zal de begeleiding van de vrijwilligers op zich nemen. Op maandag 7 februari is er een informatiemiddag voor belangstellenden in het Hunebedcentrum. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende functies en taken en wat het vrijwilligerswerk in de praktijk gaat inhouden. Aanmelden kan via: info@drentslandschap.nl ter attentie van Hans Colpa.