Afbeelding

Nacht van de Nacht in Klooster Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Ooit wel eens in het aardedonker door een middeleeuws klooster gelopen? Dat kan op zaterdag 30 oktober in Museum Klooster Ter Apel. 

Volg tijdens de Nacht van de Nacht de voetsporen van broeder Jacobus en ga op zoek naar de ‘man met de lange oren’ en het bakbedje op de Kloosterzolder. En wat ruik jij in de Ziekenzaal? Wie de reiskoffer vindt drinkt ‘Patergepruttel’ en bezoekers kunnen luisteren naar verhalen over het nachtleven van de dieren en planten in het Kloosterbos.

Rondgang met speurtocht
Omgeven door de oude Kloostermuren wandelen bezoekers samen met middeleeuwse personages in de aardedonkere avonduren door het mysterieuze oude Klooster. De eigen meegebrachte zaklampen bieden licht in de duisternis. Op de Kloosterenclave pruttelt een nachtelijke drankje, waarna een wandeling in het omringende Kloosterbos volgt. De natuurgids van Staatsbosbeheer vertelt over het nachtleven van dieren en planten in het donkere Kloosterbos.

De activiteiten vinden plaats van 19.00 tot 21.00 uur en gaan door bij deelname van minimaal 12 personen. Eén volwassene kan drie kinderen begeleiden. De entree voor volwassenen bedraagt €16,-, ieder kind betaalt €9,-. In het kader van Oktober Kindermaand heeft het eerste kind onder begeleiding van één betalende volwassene gratis toegang tot deelname. Reserveren is noodzakelijk en kan onder vermelding van naam, naam van de kind(eren), mailadres en/of telefoonnummer en het aantal deel te nemen personen tot uiterlijk zaterdagmiddag 14.00 uur via 0599-581370, info@kloosterterapel.nl of f.klatter@staatsbosbeheer.nl.