Harma de Roo (links) en Christina Klarenbeek planten symbolisch een boom voor de Bibliotheek Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen)
Harma de Roo (links) en Christina Klarenbeek planten symbolisch een boom voor de Bibliotheek Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen)

Soroptimisten en Schrijverscafé Stadskanaal houden gedichtenwedstrijd

Algemeen

STADSKANAAL - De Soroptimistclub De Veenkoloniën en het Schrijverscafé Stadskanaal doen een oproep aan alle dichters uit de Kanaalstreek en omstreken om een gedicht te schrijven. 

Soroptimist International bestaat dit jaar 100 jaar. Ter viering van dit jubileum hebben de landelijke clubs samen met de clubs van Surinamen en Curaçao het project 100XTrees4life gestart. De Soroptimisten ondersteunen vrouwen en meisjes bij hun persoonlijke, maatschappelijke en sociale ontwikkeling en staan pal voor hun rechten. Om hun missie kracht bij te zetten plant Soroptimistenclub de Veenkoloniën in november symbolisch een boom op een centrale plek in de Veenkoloniën. De vrouw kan net als de boom groeien, bloeien en vruchten dragen. 

De boom wordt vergezeld door een inspirerend gedicht, waarin de doelstelling van het Soroptimisme wordt verwoord en de symboliek beschreven. Het gedicht van maximaal 8 regels wordt op een plaquette bij de boom geplaatst. Deelnemers van het Schrijverscafé en andere geïnspireerden worden opgeroepen om mee te doen aan deze gedichtenwedstrijd. Het gedicht kan tot 15 september worden opgestuurd naar Soroptimist.deveenkolonien@gmail.com.