Dit duo komt tevreden over de finish van de Ride & Run.
Dit duo komt tevreden over de finish van de Ride & Run. (foto: Auniek Klijnstra)

Wederom geslaagde Ride & Run in Onstwedde

Algemeen

ONSTWEDDE - Onder de vlag van manege De Driesporen in Onstwedde is zaterdag de zesde editie van de Ride & Run Onstwedde georganiseerd.

Maar liefst 75 teams durfden dit jaar de strijd aan te gaan. ,,Een geweldig aantal gezien de huidige Covid-19 omstandigheden’’, aldus Dorien Smith namens de organisatie. Het parcours was zwaar voor de lopers doordat het grootste gedeelte van de route onverhard was en de doorkomende zon maakte het voor de teams in de middag extra zwaar. ,,Des te knapper is daarom de prestatie van alle deelnemers.’’ Maar dat alles mocht de pret niet drukken, want er kwamen alleen maar blije gezichten over de finish. 

Leuke samenstellingen
De samenwerking en interactie tussen loper en paard maakt het evenement extra leuk en speciaal. ,,En niet alleen dat, het mooie van dit multi-sport event is dat je twee hobby’s kunt combineren waardoor bijvoorbeeld opa’s met hun kleindochter/zoon kunnen meedoen of broers en zussen. De leukste samenstellingen kwamen voorbij. Daarnaast zijn er dit jaar ook veel teams door de organisatie gekoppeld. Ook leuk is het om weer teams aan de start te zien die in voorgaande edities zijn gekoppeld.’’ Voor alle teams stond een leuke herinnering klaar en daarbij werd ook het paard niet vergeten. Na afloop was er water en fruit voor zowel de loper en ruiter als voor het paard.

De 10 kilometer werd gewonnen door Team Diamant met René Smith (loper), Harma Hids (ruiter) en paard Winston in een prachtige tijd van 35 minuten en 38 seconden. Op de tweede plaats eindigde Team Fanaticus met Martien Wubs (loper), Nicky Gorter (ruiter) en paard Anna in een tijd van 38 minuten en 21 seconden en de derde plaats was voor Team Solution met Henk Helmantel (loper), Esmeralda Orsel (ruiter) en paard Tjitske Manda H in een tijd van 39 minuten en 11 seconden. De winst op de 5 kilometer was voor Team BamBam met Teddy Veldkamp (loper), Anancy Musch (ruiter) en paard Barney in een mooie tijd van 22 minuten en 30 seconden. De tweede plaats ging naar Team B&W met loper Bernard Bunskoek (loper), Wendy Hendriks (ruiter) en paard Christal in een tijd van 22 minuten en 55 seconden en de derde plaats was voor Team Spaans met loper Gerbrand Spaans, ruiter Gerard Spaans en paard Empire in een tijd van 23 minuten en 6 seconden.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarbij gezelligheid en meedoen voorop staat. ,,We hopen een ieder volgend jaar weer aan de start te mogen verwelkomen.’’