De Ride &?Run zorgt voor een bijzondere natuurbeleving. (foto: René Smith)
De Ride &?Run zorgt voor een bijzondere natuurbeleving. (foto: René Smith)

Ride & Run Onstwedde: durf jij je te meten met paardenkracht?

Algemeen

ONSTWEDDE - Buitensporten en de natuur in. Dat is beleving, dat is avontuur. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de combinatie van lichamelijke uitdaging en mentale ontspanning. 

Zou het niet mooi zijn als iedereen de sport zou kunnen uitoefenen die hem of haar het meeste aanspreekt? Maar dan wel nog steeds samen, bijvoorbeeld hardlopend of te paard? Na het succes van de voorgaande edities, organiseert manege De Driesporen in Onstwedde op zaterdag 4 september voor de zesde keer een Ride & Run, een concept van Bit en KNHS. Uiteraard gebeurt dit met inachtneming van alle coronamaatregelen. 

Dit multisportevenement brengt beginnende en gevorderde buitensporters uit verschillende disciplines – paardrijden en hardlopen – samen voor een gezellige en sportieve dag in de natuur. De invulling van Ride & Run is simpel: een team bestaande uit een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af. Meedoen is hierbij belangrijker dan winnen. Wie graag wil meedoen, maar geen ruiters of hardlopers kent, kan een email sturen naar rideenrun@hotmail.com om te kijken of er een koppeling gemaakt kan worden. Deelnemers moeten daarbij wel aangeven of ze een voorkeur voor 5 of 10 kilometer hebben en wat hun niveau ongeveer is. ,,De inschrijvingen druppelen al mooi binnen op dit moment\’’, aldus Dorien Smith. Aanmelden kan nog tot 29 augustus. ,,Maar wacht niet te lang, want vol is vol!’’ 

Voor meer informatie en inschrijving: www.rideenrunonstwedde.jimdo.com.