Erwin de Jonge en Ineke Koch met hun zoontje Sander. (foto: De Nieuwsbode - Harry Cats)
Erwin de Jonge en Ineke Koch met hun zoontje Sander. (foto: De Nieuwsbode - Harry Cats)

Ineke Koch neemt Diertotaal Stadskanaal over van vader

Algemeen

STADSKANAAL - Diertotaal Stadskanaal is sinds kort over in andere handen. 

Toch blijft alles vertrouwd, want de nieuwe eigenaar is Ineke Koch, die de winkel samen met partner Erwin de Jonge overneemt van haar vader Hein Koch. ,,We hebben er heel veel zin in om de zaak samen te gaan runnen’’, zegt Ineke. Ze heeft het stokje overgenomen van vader Hein, die met pensioen gaat. ,,Voor onze klanten zal er echter weinig veranderen, want we blijven ons focussen op service en kwaliteit.’’

Volumevoordeel
In de kelder staan volières met diverse soorten vogels en kromsnavels, maar ook manden/kussens, krabpalen en vogelkooien. Verder beschikt Diertotaal Stadskanaal over een hondenwasstraat, waar baasjes hun trouwe viervoeter in een kwartier kunnen wassen en drogen. ,,We zijn bovendien gestart met het volumevoordeel. Dat houdt in dat mensen bij sommige artikelen korting krijgen als ze meer aanschaffen.’’ Natuurlijk kunnen klanten hun bestellingen thuis laten bezorgen.

Hein en Ineke Koch hebben een bloeiende dierenspeciaalzaak opgebouwd aan de Beneluxlaan. In juli 2013 begonnen onder de naam Faunaland Stadskanaal is de winkel sinds vier jaar actief als Diertotaal Stadskanaal. Aan het aanbod is niets veranderd: dat is zeer compleet, of het nu gaat om voeding voor een huisdier of diverse verzorgingsproducten. Bijzonder is ook de ‘dierenapotheek’. De medewerkers hebben kennis en ervaring op het gebied van huisdieren en weten het antwoord op vragen over voeding, verzorging en gezondheid.