Harm Veenstra uit Sellingen gaat aan kop bij de SuperRods en wint ook het dagklassement. (foto: Stan Libuda Autosportfotografie)
Harm Veenstra uit Sellingen gaat aan kop bij de SuperRods en wint ook het dagklassement. (foto: Stan Libuda Autosportfotografie)

Ovalraces weer van start op De Polderputten

Algemeen

TER APEL - De laatste wedstrijddag om het internationale NK Ovalracing werd gehouden op 29 september 2019. Tot afgelopen zondag. 

De organiserende Noord Nederlandse Ovalracing kon eindelijk weer coureurs en racefans verwelkomen en zag dan ook vele blije gezichten bij de poorten van circuit De Polderputten in Ter Apel. Ruim 100 coureurs stonden aan de start bij de eerste ronde van het internationale NK Ovalracing.

In de juniorenklasse ging de familie Kuper uit Ter Apel met de overwinningen aan de haal. Was het in de eerste race Brian Kuper die tijdens zijn debuut direct de winst wist te pakken, de tweede race en de finale werd gewonnen door zijn nicht Jana Kuper. Zo wist zij de overwinning in het dagklassement te behalen.

Maar liefst negentien deelnemers stonden aan de start bij de Rookie Rods, wat zorgde voor veel actie in deze Standaardklasse. Na twee overwinningen en een tweede plaats in de finale achter Raymond Kuiper uit Ter Apel wist Stefan Arends uit Roswinkel de overwinning in het dagklassement te veroveren. Danny Bos uit Musselkanaal werd tweede, voor Raymond Kuiper die het puntenklassement als derde afsloot.

In de National Hotrods was Niek Damstra uit Giekerk heer en meester. Hij wist alle drie de races op zijn naam te schrijven. Met twee tweede plaatsen begon Ter Apeler Johan Sanders de dag ook zeer sterk, maar in de finale moest hij naast Damstra ook Erik Emming uit Ter Apel, Jeffrey Zwiep uit Valthermond en Reimon Bos uit Noord Sleen voor zich dulden. Uiteindelijk wist Johan Sanders op een derde positie in het dagklassement te eindigen, Zwiep uit Valthermond werd tweede achter Niek Damstra uit het Friese Giekerk.

Ook was er de terugkeer van Ad Monster uit Dordrecht. Het was 27 jaar geleden dat hij voor het laatst actief was in Ter Apel, maar nu is hij terug in de SuperRods. Met een Ford Capri uitgerust met een sterke V8-motor maakte hij zijn eerste meters, maar hij showde ook direct zijn potentie met een vijfde positie in het dagklassement. Harm Veenstra was de sterkste: de in Sellingen woonachtige coureur wist driemaal de overwinning binnen te slepen voor Kevin Zwiep uit Schoonoord.

Uitslagen int. NK Ovalracing Ter Apel

Junioren: 1. Jana Kuper, Rutenbrock, 2. Brian Kuper, Ter Apel 3. Kevin Stahr, Mönchengladbach.

Rookie Rods: 1. Stefan Arends, Roswinkel 2. Danny Bos, Musselkanaal, 3. Raymond Kuiper, Ter Apel.

BMW Cup: 1. Bas Veldkamp, Valthermond 2. Richard Ten Wolde, Smilde 3. Roelf Huisman, Schoonoord.

Standaard 2000: 1. Ruben Schans, Nieuw Weerdinge 2. Jordan Wolters, Raalte 3. Michael Birke, Lingen.

National Hotrods: 1. Niek Damstra, Giekerk 2. Jeffrey Zwiep, Valthermond 3. Johan Sanders, Ter Apel.

2 litre Hotrods: 1. Rik v/d Linden, Tilburg 2. Marius Bert, Bottrop 3. Sander vd Heijden, Oss.

SuperRods: 1. Harm Veenstra, Sellingen 2. Kevin Zwiep, Schoonoord 3. Edward Jan Walsma, Joure.

Saloon Stockcars: 1. Nick Antwerpen, Nettetal 2. Patrick Rutters, Sprang-Capelle 3. Jeremy van der Kraats, Wijchen.

Bangerstox: 1. Sander Hooijer, Voorthuizen 2. Colin Jongsma, Siddeburen, 3. Eelco van der Veen, Damwald.