De locatie aan de N34 bij Gasselte waar Resort de Hondsrug komt.
De locatie aan de N34 bij Gasselte waar Resort de Hondsrug komt. (foto: Henry Koops)

Inwoners Gasselte maken zich ernstig zorgen om komst Resort De Hondsrug

Algemeen

GASSELTERVELD - De gemeenteraad van Aa en Hunze is donderdag geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot het parkeren in het Gasselterveld. De plannen voor het nieuwe Resort De Hondsrug stonden niet gepland voor de informatiesessie, maar Elien Nijland bracht het toch ter tafel.

,,Een grote groep inwoners van Gasselte maakt zich ernstig zorgen. De grootschaligheid van de plannen voor het Gasselterveld brengt extra druk op het dorp met zich mee. De plannen voor het resort met 70 recreatiewoningen en een hotel met 600 bedden passen niet bij de schaal van het dorp. De toestroom van recreanten op zomerse dagen is enorm. Bewoners van het Lutkenend klagen nu al over de verkeerdruk in hun straat en dat zal met deze plannen alleen maar toenemen. Naast de parkeerchaos is er de druk op de natuur door het grote aantal bezoekers en dat zal met de komst van het resort alleen maar groter worden. En de bezoekers van het gebied laten ongelooflijk veel troep achter. Jongeren laten pizza’s bezorgen en de dozen laten ze liggen”, aldus Nijland die van mening is dat door de grootschalige plannen de schoonheid van het gebied wel afneemt en raadt de raad aan om niet in te stemmen met de aanpassing van het bestemmingsplan dat sinds 25 maart ter inzage ligt. ,,Ik doe een klemmend beroep om dit af te wijzen en te kijken naar kleinschaliger plannen.” De bezorgde inwoners overwegen om nog een petitie op te stellen. 

De groep spreekt niet voor het hele dorp. ,,Ik weet dat Plaatselijk Belang er neutraal instaat”, beaamt Nijland op vragen van de raad. Dat wordt door de belangenvereniging bevestigd. Carlo Hadderingh geeft aan dat er een wettelijke procedure loopt en dat iedereen daar mee kan doen wat men wil. ,,Wij als vereniging ondernemen hierin geen actie, omdat de meningen hierover verdeeld zijn.”