Afbeelding

Stiltemoment in Semsstraatkerk

Algemeen

STADSKANAAL - Het is zaterdag 24 februari precies twee jaar geleden dat Rusland de Oekraïne is binnengevallen. De Stichting Vrienden Semsstraatkerk wil met een stiltemoment stilstaan bij deze gebeurtenis.

,,Inmiddels duurt de oorlog alweer twee jaar en voorlopig lijkt daar ook nog geen einde aan te komen. Daarom willen we dit jaar wat extra aandacht besteden aan dit moment, voor en met de betrokkenheid van Oekraïeners. Zij hebben ook meegeholpen bij de voorbereiding van deze avond’’, vertelt Grieta Vosselman namens de stichting. 

Om iedereen die daar behoefte aan heeft in de gelegenheid te stellen daar op hun eigen manier aandacht aan te geven is iedereen zaterdagavond 24 februari van 19.00 tot 20.00 uur welkom in de Semsstraatkerk. ,,Het wordt inhoudelijk een sober programma, waarbij wethouder Ingrid Sterenborg van Stadskanaal de avond zal openen. Een Oekraïense jongeman, Maksym Denim, zal een woord van hoop uitspreken en het 18-jarige pianotalent Tetiana Grigorenko zorgt voor de muzikale omlijsting. 

De bijeenkomst wordt afgesloten met het Oekraïense volkslied, waarna de bezoekers een kaarsje kunnen aansteken of napraten. ,,We hopen vooral dat de Oekraïense vluchtelingen hoop en moed kunnen putten uit dit moment en dat veel Knoalsters aanwezig zullen zijn om hen een steuntje in de rug te geven.’’