De organisatoren van Julians Fietstocht bij TFC de Windhappers. (eigen foto)
De organisatoren van Julians Fietstocht bij TFC de Windhappers. (eigen foto)

Julians Fietstocht bij TFC de Windhappers

Sport

STADSKANAAL - TFC de Windhappers houdt op zondag 26 mei de Julians Fietstocht. De toerfietsclub uit Stadskanaal heeft de organisatie van het evenement overgenomen van medewerkers van het Refaja Ziekenhuis.

Het officiële startschot wordt om 9.30 uur gegeven bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde, wat tevens de pauze- en finishlocatie zal zijn. De fietstocht door Westerwolde is geschikt voor zowel toerfietsers (E-bike, stadsfiets, driewielers en meer) als wielrenners. De toerfietsers leggen - verdeeld over twee met pijlen uitgezette lussen - een afstand af van 50 kilometer. Zij kunnen desgewenst onderweg The Stonefarm in Stadskanaal en voormalig werk- en interneringskamp De Beetse in Sellingerbeetse bezoeken. De wielrenners kunnen kiezen tussen routes van 45 en 90 kilometer via een GPX-bestand.

Tijdens de fietstocht is er bij de start- en finishlocatie aan de Smeerling 15 in Onstwedde ruimte om de auto te parkeren en de fiets te stallen. Er is een verloting van leuke producten en verzorging is aanwezig, koffie, thee, sportdrank en diverse consumpties worden aangeboden en bij de finish wacht een traktatie op de deelnemers. Uiteraard kan men op eigen kosten gebruik maken van de catering van Gasterij Natuurlijk Smeerling. Aanmelden kan via de website van de NTFU, de kosten bedragen 12,50 euro. Inschrijven kan ook nog op zondag 26 mei, maar dan moet 15 euro worden betaald.

Julians Stichting
De opbrengst van de inschrijving en de verkoop van loten wordt geschonken aan de Julians Stichting
Julian een jongen van 11 jaar oud overleed in juli 2011 aan een hersentumor. Dit grote verlies heeft de familie, samen met een aantal goede vrienden, doen besluiten om de Julians Stichting op te richten. De opbrengst van de Julians fietstocht doneert de stichting rechtstreeks aan specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen. Kijk voor meer informatie op de website www.juliansstichting.nl.