Ook de jongste deelnemers zetten in Musselkanaal hun beste beentje voor. (foto: André Dümmer)
Ook de jongste deelnemers zetten in Musselkanaal hun beste beentje voor. (foto: André Dümmer)

Mads Meijer en Yasmine Hillebrink winnen 32e Klap tot Klaploop

Sport

STADSKANAAL – Mads Meijer en Yasmine Hillebrink hebben de 32e editie van de Klap tot Klaploop op hun naam geschreven. 

Meijer, lid van De Sprinter uit Meppel, liep maandagmiddag op het parcours tussen de Parklaan in Musselkanaal en het Stadshart in Stadskanaal een tijd van 30 minuten en 50 seconden. Bij de dames ging de winst naar Yasmine Hillebrink uit Groningen, die na 35 minuten en 21 seconden over de finish kwam en daarmee het oude parcoursrecord van Yvonne Meijer van 38 minuten en 10 seconden verpulverde.  

Hoewel de dag regenachtig begon was het droog toen de wedstrijdlopers en recreanten van start gingen voor hun 10 kilometer. Hierdoor hadden de ruim duizend lopers niet te klagen over publieke belangstelling. Op veel plekken langs het parcours stonden mensen de deelnemers aan te moedigen. Danny Koppelman uit Hoge Hexel, de winnaar van vorig jaar, was ook dit jaar de grote favoriet en leek die rol ook waar te kunnen maken, maar hij werd voorbij gelopen door Meijer, die daarna het gas erop hield en verder weg liep bij zijn concurrent. Koppelman kwam uiteindelijk als tweede over de finish na 31 minuten en 14 seconden, met op ruime afstand achter hem Paul Geertsma uit Goutum, die een tijd van 33 minuten en 4 seconden liet noteren. Bij de dames waren de verschillen tussen de nummers 1 en 2 groter. Hillebrink was al snel in de wedstrijd duidelijk de sterkste en liet de concurrentie snel achter zich, waardoor ze na 10 kilometer ruim een minuut sneller was dan haar tegenstanders. Jolien de Waard uit Groningen eiste de tweede plek voor zich op met een tijd van 36 minuten en 39 seconden en de nummer drie, Femke Panjer uit Groningen, finishte in een tijd van 36 minuten en 50 seconden.

Alle uitslagen – dus ook van de Nordic Walkers, Sportief Wandelaars, handbikers en wheelers – zijn terug te vinden op www.klaptotklaploop.nl