Afbeelding

Westerwolde verliest met ruime cijfers van koploper Peize

Sport

PEIZE - Westerwolde heeft zondagmiddag alweer haar achtste nederlaag van het seizoen geleden. In en tegen Peize werd het 6-1 voor de thuisploeg. 

Wel kan deze uitslag de boeken in als enigszins geflatteerd. Dit had vooral te maken met het feit dat Westerwolde een groot deel van de tweede helft met tien man verder moest, nadat Mark Geukes door scheidsrechter Jack Li op z’n tweede gele kaart werd getrakteerd en dus vervroegd kon gaan douchen. Hierna was er voor Westerwolde geen houden meer aan en kon de koploper met het minst aantal gespeelde wedstrijden, maar met de meeste punten, de score op simpele manier met nog drie doelpunten uitbouwen naar een 6-1 overwinning. 

Westerwolde liep na vier minuten eigenlijk al achter de feiten aan. Nadat een minuut eerder een eerste treffer van Peize wegens buitenspel was afgekeurd, wist Maurijn Timmer een toegekende strafschop na een overtreding van Mark Geukes binnen de beruchte lijnen – waarvoor hij z’n eerste gele kaart kreeg – hard en feilloos binnen te schieten: 1-0. Maar zoals vaker het geval toonde Westerwolde de nodige veerkracht en was het Ben Ophof die in de 25e minuut na prima doorzetten van Julian Smid z’n tweede treffer van het seizoen kon binnentikken: 1-1. Lang konden spelers en aanhang van Westerwolde niet van de gelijkmaker genieten, want in de 28e minuut liet doelman Bas Boonman zich in de korte hoek verrassen door een geplaatst schot van Kelvin Wekema: 2-1. En als Frank Riks in de 35e minuut een unieke kans op een hernieuwde gelijkmaker had weten te benutten, was het misschien langer een wedstrijd gebleven. Alleen voor keeper Lennart Renkema schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een ‘noodremmetje’ van laatste man Rik te Velde leidde in de 38e minuut de ruststand in. De vrije trap werd door Simon Wekema langs de muur in de voor Boonman rechterbenedenhoek, al dan niet houdbaar, gemikt: 3-1. Naast deze derde tegentreffer moest Ben Ophof op slag van rust met een schijnbare hamstringblessure het veld verlaten. 

Westerwolde, met topscorer René van der Laan in de ploeg voor Ophof, begon vol goede moed en behoorlijk offensief aan de geplande inhaalrace. De ploeg van trainer Richard Streuding wist zich een aantal prima mogelijkheden te creëren, maar nauwkeurigheid in de afronding en prima keeperswerk van Renkema stonden de gewenste aansluitingstreffer in de weg. In de 60e minuut zorgde een kleine overtreding van Geukes aan de zijlijn voor een ommekeer in de wedstrijd. Arbiter Li greep (te) snel naar de gele kaart en dus rood voor Geukes, Westerwolde moest daardoor met tien man verder. En ondanks een aantal wissels was het daarna voor Westerwolde over en uit. Eerst was het Wilt Vlietstra die uit een corner geheel vrijstaand de 4-1 kon binnen koppen en in de 75e minuut was een hard schot van Jarco Westerhof hoog in het doel te machtig voor doelman Boonman: 5-1 . In de 84e minuut werd ook nog de lat van het doel geteisterd en de gasten uit Vlagtwedde konden hier moe gestreden weinig tot niets meer tegenover stellen. Toen de jeugdige goalie van Westerwolde in de 87e minuut finaal over een houdbaar schot heen dook, was het pleit definitief beslecht. Met een duidelijke 6-1 nederlaag kon de thuisreis van 60 lange kilometers aanvaard worden. 

Nu de definitieve promotie- en degradatieregeling bekend is, wordt het voor Westerwolde nog nadrukkelijker naar beneden kijken wat de stand op de ranglijst betreft. Door deze nederlaag staan de Vlagtwedders nog steeds op de elfde plaats, maar de ploeg heeft beduidend meer wedstrijden gespeeld dan de directe concurrenten. Over drie weken staat een belangrijke thuiswedstrijd op het programma als Titan op bezoek komt.  

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Mark Geukes – Rik te Velde (65e min. Tex van Kalmthout)  – Rudolf Riks – Elroy v/d West (70 min. Wilco Huls) – Bart Nieland – Julian Smid – Kevin v/d Laan  – Sander van Hoorn (70 min. Joran Luijten) – Ben Ophof (46e min. René v/d Laan) – Frank Riks 

Scheidsrechter: dhr. J. Li uit Assen
Aantal toeschouwers: 125
Amusementswaarde: 6,5