Afbeelding

Westerwolde trekt stijgende lijn door met 5-1 winst op Noordster

Sport

VLAGTWEDDE - Na een flitsende start heeft Westerwolde zondagmiddag een verdiende overwinning geboekt op Noordster. Thuis op sportpark De Barlage in Vlagtwedde eindige de wedstrijd in 5-1. 

Goed beschouwd was de wedstrijd na zes minuten al gespeeld. Door twee razendsnelle doelpunten stond Westerwolde toen al op een comfortabele 2-0 voorsprong, die gedurende het verdere verloop van het duel geleidelijk werd uitgebouwd naar een tot tevredenheid stemmende overwinning. Mede hierdoor konden de Vlagtwedders de rode lantaarn overdragen aan buurtgenoot Veelerveen en stijgen naar de elfde plaats op de ranglijst. Hierbij opgemerkt dat een aantal ploegen uit de onderste regionen deze middag wegen afgelasting niet in actie kwam. Maar dat met deze tweede zege op rij de stijgende lijn is ingezet, is een voldongen feit. 

Goed beschouwd was de wedstrijd na zes minuten al gespeeld. De eerste de beste aanval van Westerwolde resulteerde meteen in een doelpunt. In eerste instantie kon doelman Sander van Meggelen van Noordster een hard schot van Frank Riks nog keren, maar vanuit de rebound rondde Julian Smid deze prima aanval na 45 seconden op een doeltreffende manier af: 1-0. Ook in de daaropvolgende minuten lieten de mannen van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker zien dat er tegen Noordster meer te halen viel dan aanvankelijk werd gedacht. Na goed doorzetten van Julian Smid op rechts wist hij met een mooie boog over Van Meggelen heen de bal bij de tweede paal te deponeren. Binnen de vijfmeter stond René van der Laan paraat om met een simpele inkopper Westerwolde’s tweede en zijn eerste van de middag te noteren: 2-0.

Hierna werd Noordster optisch sterker, maar tot echt gevaarlijke doelkansen voor de mannen uit Oude Pekela leidde dit niet. Sterker nog, Westerwolde kon door de dadendrang van Noordster zijn sterkste wapen uitspelen, wat uitmondde in een 3-0 ruststand. Zo ongeveer op de middenlijn kwam René van der Laan in balbezit, draaide handig van zijn directe tegenstander weg en met de turbo aan snelde hij naar Marijn Meering, de intussen voor Van Meggelen ingevallen doelman van Noordster. Hoewel Meering in eerste instantie de inzet van Van derLaan nog wist te keren, had hij in de 41e minuut geen antwoord op de herkansing. 

In het tweede bedrijf een nagenoeg identiek spelbeeld als in het laatste deel voor rust. Een aanvallend ingesteld Noordster, dat kosten nog moeite spaarde tot een beter resultaat te komen, maar mede hierdoor ontstond er achter de verdediging de nodige ruimte. En die ruimte moet men gemiddeld niet aan René van der Laan geven. Zo ook in de 54e minuut, toen hij ongehinderd richting Meering kon opstomen. Dit keer had hij aan één poging genoeg door vanaf randje strafschopgebied de goalie met een harde, lage schuiver opnieuw te passeren: 4-0.  Hoewel geen zuivere, een mooie hattrick voor de jonge aanvaller. Daarmee was de koek wat doelpunten betreft nog niet op, want in de 81e minuut wist invaller Rudie Bergman met het hoofd een assist te geven op een andere invaller, Milan Kater. Voor hem was het een kleine moeite de bal beheerst in het doel van de tegenstander te prikken: 5-0.  Toch kreeg Westerwolde in de extra tijd nog een tegentreffer te incasseren.

Nu Westerwolde de weg omhoog heeft gevonden staan er tot de winterstop nog drie belangrijke wedstrijden (waarvan twee thuis) te wachten. Pas daarna kan geconstateerd worden of het mogelijk is dat Westerwolde de onderste vier plaatsen in de competitiestand achter zich kan laten of dat de rest van het seizoen toch een blijvend gevecht tegen het ontlopen van degradatie of het spelen van nacompetitie wordt. In de huidige ‘flow’ moet het mogelijk zijn de nodige punten te sprokkelen, te beginnen zondag in en tegen Muntendam. 

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Mark Geukes – Rudolf Riks – Tex van Kalmthout – Elroy v/d West – Bart Nieland – Julian Smid (80e min. Wilco Huls) – Kevin v/d Laan – Sander van Hoorn (70e min. Milan Kater) – René v/d Laan (80e min. Joran Luijten) – Frank Riks 

Scheidsrechter: dhr. B. Bos
Aantal toeschouwers: 175
Amusementswaarde: 6,5