Arend Scholtens is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Mussel. (eigen foto)
Arend Scholtens is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Mussel. (eigen foto)

Arend Scholtens vertrekt bij SV Mussel

Sport

MUSSEL – Trainer Arend Scholtens vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SV Mussel. De Assenaar heeft in een gesprek met het bestuur laten weten helemaal te stoppen met het trainersvak. 

Scholtens is bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark De Slenk. Na eerder succesvol te zijn geweest bij Sellingen en PJC kan de 62-jarige oefenmeester ook bij SV Mussel tot dusver terugkijken op prima resultaten. Het eerste seizoen onder leiding van Scholtens kende een vliegende start met drie overwinningen in vier wedstrijden, waarna de competitie abrupt werd stilgelegd. In de twee daaropvolgende seizoenen werd er met kleine selecties een uitstekende achtste en negende plaats behaald in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. 

Hoewel SV Mussel op dit moment hekkensluiter is van de verzwaarde vierde klasse F, is het vertrouwen aanwezig dat de bevlogen Scholtens de club kan behoeden voor degradatie naar de vijfde klasse. Zaterdag werd er thuis wel ruim verloren van SVBO, maar omdat ook de drie ploegen net boven Mussel op de ranglijst geen punten wisten te pakken blijven de verschillen onderin minimaal. Voorafgaand aan de wedstrijd stelde Scholtens de spelersgroep op de hoogte van zijn besluit. 

Het bestuur zal binnenkort op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.