Marion van der Laan.
Marion van der Laan. (Foto: Henk Kraan)

Duo-expositie Lukens & Van der Laan in Gasselternijveenschemond

Algemeen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Marion van der Laan en Mirella Lukens zullen als onderdeel van de kunstroute genaamd ‘Kunst op Noord’ samen onder één dak exposeren op Gasselterboerveenschemond 8 in Gasselternijveenschemond. 

Hoewel de kijker in eerste oogopslag niet meteen overeenkomsten in hun werk zal zien, hebben hun portretten wel degelijk raakvlakken en vormen ze samen een bijzondere combinatie.

De kunstenaars uit Aa en Hunze hebben elkaar via social media leren kennen. De Renne-expo in Stadskanaal heeft de twee kunstenaars in 2020 uiteindelijk samengebracht. Van der Laan maakte destijds muurschilderingen en Lukens zocht een plekje om haar portretten te laten zien. Al gauw ontstond de wens om samen te exposeren.

Tijdens Kunst in Noord laat Van der Laan zien wat bij haar de mogelijkheden zijn. De visual artist uit Gieten werkt veelal in opdracht en maakt in goed overleg een kunstwerk op maat. Haar stijl is geïnspireerd door Art Nouveau en Art Deco en kenmerkt zich door heldere kleuren, bollen, organische vormen, ritme, vrouwenfiguren en symmetrie. 

Mirella Lukens uit Gasselternijveen fotografeert de mens op een dromerige manier. Wapperende haren, indringende blikken en een mystieke sfeer omschrijven haar stijl. De portretten worden afgedrukt achter acrylglas, een mooie techniek om diepe kleuren weer te geven. 

De deuren van alle Kunst op Noord-locaties zijn geopend op vrijdag 5 november van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag 6 november van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 7 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Mirella Lukens.