De Leif de Leeuw Band speelt vrijdagavond in VanSlag in Borger. (foto: Trees Rouw Fotografie)
De Leif de Leeuw Band speelt vrijdagavond in VanSlag in Borger. (foto: Trees Rouw Fotografie)

VanSlag weer van start met Leif de Leeuw Band

Algemeen

BORGER – Na Drentsch Peil en een theaterproductie van Pé en Rinus gaat Cultuurpodium VanSlag in Borger op vrijdag 24 september eindelijk weer los met een concert van de Leif de Leeuw Band. 

Corona hakte er dik anderhalf jaar stevig in voor muziekliefhebbers. Concerten konden begrijpelijkerwijs geen doorgang vinden. Henk Eggens van VanSlag heeft er alles aan gedaan om concerten, die op een gegeven moment weer mogelijk werden, zo veilig mogelijk voor het publiek te maken. De opstelling van de zaal werd ingrijpend veranderd met alleen zittend publiek, maar dat duurde slechts korte tijd. Nu mag de zaal van het voormalige kerkje weer voor 75 procent gevuld zijn. ,,Onze zaal is nu volledig coronaproof’’, zegt Eggens. 

De Leif de Leeuw Band gaat het album ‘Where we’re Heading’ ‘opnieuw’ promoten. De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn de nieuwe Southern jam-band sensatie van Europa. De band heeft een complete nieuwe sound: niet alleen door de veranderde stem van Sem Jansen, maar ook omdat de band nu met twee drummers en een toetsenist speelt. Zij zetten in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.

Sem Jansen, winnaar van ’Hit the Road’, speelt unplugged zijn eigen Americana liedjes aangevuld met favoriete covers. Leif de Leeuw kleurt deze liedjes in met gitaar, slide gitaar, pedal steel en mandoline. De focus ligt op de mooie rauwe stem van Sem met verhalende en aangrijpende teksten. Het optreden vindt plaats tussen 20.30 en 22.30 uur. Overigens beginnen alle concerten het komende seizoen om 20.30 uur. 

Tickets zijn alleen te koop via www.vanslag.eu. VanSlag hanteert het principe van het Coronatoegangsbewijs: gevaccineerd en/of getest en/of corona gehad. Bij de ingang wordt gecontroleerd met de corona-app.