Onder prima omstandigheden werd er afgelopen weekend gestreden op het waterpolotoernooi. (foto: André Dümmer)
Onder prima omstandigheden werd er afgelopen weekend gestreden op het waterpolotoernooi. (foto: André Dümmer)

Vertrouwde winnaars tijdens 52e ZEPTA Waterpolotoernooi

Sport

TER APEL – De 52e editie van het jaarlijkse Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi in Ter Apel is dit jaar gewonnen door een oude bekende: Polar Bears uit Ede. Ook bij de vrouwen was de winnaar vertrouwd: UZSC uit Utrecht ging met winst naar huis. 

Met een deelnameveld van 126 teams uit zes landen was het een zeer goed bezochte editie. In totaal werden maar liefst 448 wedstrijden gespeeld over tien wedstrijdvelden. Dit jaar kwam meer dan een kwart van de teams uit het buitenland. Naast de Nederlandse deelnemers waren er ook teams uit Schotland, Engeland, Duitsland, België en - voor het eerst - IJsland. Zo’n 1750 deelnemers werden getrakteerd op een heus spektakel. ,,Het was super om weer mee te maken, helemaal na twee jaar corona. De sfeer was dan ook fantastisch. Eigenlijk zat alles mee’’, zegt Frank Schoenmaker namens de toernooiorganisatie. ,,Er is nu al veel interesse van teams om volgend jaar weer mee te doen, ook vanuit het buitenland.’’ Bijna 120 vrijwilligers hielpen mee om het toernooi tot een succes te maken. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagd toernooi. 

In de eredivisie heren poule won Polar Bears van debutant KWK Waterpolo Spurs uit België. In een spannende finale werd de einduitslag 9-7. Bij de dames won UZSC uit Utrecht. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond werden bovendien drie feestavonden georganiseerd. In een goed gevulde feesttent konden de bezoekers genieten van zanger Erik van Klinken, DJ Kevin Platen, DJ Frank, DJ Bert Bakema en de band Super Sundays. Zondagochtend om 8.00 uur werden de deelnemers getrakteerd op een wake-up call door een doedelzakspeler en een drummer, wat veel positieve reacties opleverde.