Door een nipte 1-0 overwinning tegen SC Erica kan Westerwolde weer naar boven kijken. (foto: Bé Eelsing)

Westerwolde tankt vertrouwen tegen SC Erica

Sport

VLAGTWEDDE - In de strijd om de aansluiting met de top van de derde klasse C heeft Westerwolde zondagmiddag goede zaken gedaan door SC Erica in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil te verslaan.

Na een prachtige aanval was het spits Sander van Hoorn die diep in de tweede helft de bevrijdende 1-0 binnentikte en daardoor als matchwinnaar in de annalen kon worden bijgeschreven. Maar bovenal was het een goed herstel van de ploeg van trainer Richard Streuding na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen donderdagavond tegen SVV ’04, waardoor er nu met het nodige vertrouwen vooruit kan worden gekeken naar het restant van de nog lange competitie.

De eerste helft op sportpark De Barlage in Vlagtwedde had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan. Zowel Westerwolde als SC Erica grossierden in het maken van talloze fouten en de zo gewenste zorgvuldigheid ontbrak, waardoor het spel vaak niet om aan te zien was. De goede wil was er zeker, maar tot goed voetbal en het creëren van doelrijpe kansen kwam het in de verste verte niet. Uit een van de vele corners voor SC Erica viel nog een scoringskans te noteren, maar het team van trainer Scherpen slaagde er niet in het doelman Bergman dusdanig lastig te maken dat hij moest capituleren. Ook Westerwolde had het vizier niet op scherp staan. Een beheerste lob van René van der Laan over doelman Gebbeken van SC Erica was het enige aanvallende wapenfeit van de thuisploeg voor rust. De bal plofte jammerlijk op het dak van het doel.

In het tweede bedrijf viel er voor het publiek iets meer te genieten. Het veldspel van beide ploegen kwam beter uit de verf en links en rechts vielen zowaar enige doelrijpe kansen te noteren, onder andere uit vrije trappen. Supporters van beide kampen waren het met elkaar eens dat de ploeg die zou scoren de wedstrijd ook zou kunnen winnen. Dat werd in de 75e minuut bewaarheid: na een gecontroleerd steekpassje van Joan Solano op René van der Laan wist deze met een teruggetrokken bal de vrijstaande Sander van Hoorn te bereiken. Voor de blonde aanvalsleider was het een koud kunstje het leer achter Gebbeken te tikken: 1-0. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Door deze uitslag en die bij andere wedstrijden, klom Westerwolde naar de vierde plaats. Met 18 punten uit 10 duels kent Westerwolde een prima seizoensstart en mocht het team na deze intensieve periode zonder al te grote kleerscheuren uit de strijd komen, dan is een hoge klassering een mooi vooruitzicht. Want de met een blessure kampende Kevin van der Laan werd de laatste twee wedstrijden node gemist op het middenveld. Donderdagavond speelt Westerwolde om 20.00 uur tegen Twedo in Nieuw-Amsterdam/Veenoord, de nummer twee op de ranglijst. Zondag staat het uitduel tegen FC Ter Apel ’96 op het programma (14.00 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd is over drie weken, op zondag 27 maart tegen HOC.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Rik te Velde – Rudolf Riks (C) – Frank Riks (84e min. Elroy v.d. West) – Arjen Heidekamp (82e min. Julian Smid) – Lars van Ravenhorst – Merill Wakker – René v.d. Laan (86e min. Mikai Luijten) – Sander van Hoorn – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. D. Guberinic