Westerwolde viert de bekerzege.
Westerwolde viert de bekerzege.

Westerwolde met enig fortuin naar volgende bekerronde

Sport

VLAGTWEDDE - Na een wedstrijd met twee gezichten in een troosteloze ambiance, vol doelpunten en een sensationeel scoreverloop, uitmondend in een beslissende strafschoppenserie, heeft Westerwolde zondagmiddag in de eerste bekerronde tegen LEO uit Loon met enig geluk aan het langste eind getrokken.

Na negentig minuten voetbal stond er 4-4 op het scorebord en moesten er dus penalty’s aan te pas komen om te bepalen welk team naar de volgende bekerronde door mocht. Door vier van de vijf strafschoppen te benutten, was dit laatste dus weggelegd voor de Vlagtwedder formatie. Cruciale rol hierbij speelde doelman Rudie Bergman van Westerwolde. Na eerder in de wedstrijd zijn emoties niet helemaal onder controle te hebben gehad, wist hij de laatste strafschop van LEO te stoppen. Zelf kende hij direct daarna geen probleem met het nemen van de vijfde en tevens laatste strafschop van Westerwolde. Snoeihard schoot hij de bal achter de keeper van de opponent, waarna voor spelers en begeleiding van Westerwolde een klein feestje op het veld kon beginnen.

De doelpunten van Westerwolde werden gemaakt door Joan Solano, Lars van Ravenhorst en René van der Laan (2). De ploeg nam een 4-0 voorsprong, maar gaf LEO daarna de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. In de strafschoppenserie stelden de Vlagtwedders echter orde op zaken.