Westerwolde neemt de leiding in de eerste competitiewedstrijd tegen CEC. (foto: Bé Eelsing)

Westerwolde kent voortvarende start competitie

Sport

VLAGTWEDDE - Na een serie prima bekerwedstrijden kende Westerwolde zaterdagavond ook een succesvolle start van de competitie. In eigen huis werd CEC uit Emmer-Compascuum met 2-1 verslagen, waarmee het ieder geval voor een klein etmaal de leiding in de 3e klasse C nam.

Onder leiding van scheidsrechter De Vries uit Veendam boekten de mannen van trainer Richard Streuding een verdiende overwinning. Een zege die nog iets groter had kunnen uitvallen als een aantal prima kansen beter afgerond zou zijn. Maar niemand van de talrijk toegestroomde toeschouwers en supporters maalde daar na negentig minuten spannend voetbal nog om. Het binnenhalen van de eerste drie punten in de nieuwe competitie voerde de boventoon.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was CEC de bovenliggende ploeg. Met verzorgd aanvalsspel stoomde het elftal van trainer Henri Goeree voortdurend richting het doel van Westerwolde. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Maar toen halverwege de eerste helft een doelpunt van Sander van Hoorn namens Westerwolde door de arbiter werd afgekeurd, begon de wedstrijd pas echt. Volgens de assistent-scheidsrechter stond Van Hoorn in buitenspelpositie toen René van der Laan keeper Xander van Dijken van CEC met een goed schot probeerde te verschalken. Die kreeg de bal niet klemvast, waarna de Westerwolde-spits toesnelde en de bal binnenschoot. Ontbrekende VAR-beelden zullen het dus niet aantonen, maar de assistent-scheidsrechter van CEC meende wel buitenspel te hebben geconstateerd. In de 33e minuut was het dan wel raak voor Westerwolde: over links kwam Frank Riks op een goede manier door en bediende Sander van Hoorn op maat, die de bal koelbloedig achter de goalie van CEC deponeerde. Dezelfde Van Hoorn had vlak voor de rust nog de 2-0 op de schoen, maar schoot bij deze gelegenheid de bal hoog over, waardoor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg in de rust op het scorebord bleef staan.

In de tweede helft een misschien iets minder goede wedstrijd, maar de spanning en het amusement vergoedden veel. En ook nu bleef René van der Laan vanaf de rechterkant een kwelgeest voor de tegenstander, maar verder dan een schot op de paal kwam de aalvlugge aanvaller niet. Lang bleef het dus 1-0, totdat Kevin van der Laan – na een prima voorzet – binnen het strafschopgebied hard onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop werd door Sander van Hoorn in de 70e minuut feilloos binnengeschoten, waarmee hij zich ook meteen tot man van de wedstrijd kroonde: 2-0. Hierna was er nog een enorme kans voor rechtsback Mark Geukes, maar hij knalde de bal van dichtbij hoog in het zijnet. Toch werd de slotfase nog ongemeen spannend. Nadat Joan Solano vrij voor de keeper van CEC de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot, leverde de directe tegenaanval in de 89e minuut de aansluitingstreffer voor CEC op. Ruben Bergman schoot de bal vanaf links droog achter goalie Rudie Bergman van Westerwolde: 2-1. In de ruim bijgetrokken extra tijd golfde het spel nog behoorlijk op en neer, maar tot doelrijpe kansen leidde dit niet meer. Scheidsrechter de Vries had vijf gele kaarten nodig om het duel in goede banen te leiden.

Een prima ouverture van de competitie voor de Vlagtwedders derhalve. Ook de volgende wedstrijd van de rood-witten is weer op zaterdagavond. Op 2 oktober vanaf 19.15 uur wordt in Stadskanaal de strijd aangebonden met SPW. Wie weet kan er dan een vervolg worden gegeven aan de prima start van het voorliggende, toch wel enigszins bijzondere seizoen.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Rudolf Riks (C) – Merill Wakker – Frank Riks (70e min. Julian Smid) – Kevin v.d. Laan – Rik te Velde (75e min. Thorben Hulsman) – Lars van Ravenhorst – René v.d. Laan – Sander van Hoorn – Joan Solano
Wisselspeler: Joran Luijten (’speelde foutloos’)

Scheidsrechter: dhr. J. de Vries