Afbeelding

Paasvuur in Buinen

Algemeen

BUINEN - De Vereniging Dorpsbelangen Buinen organiseert op zondag 31 maart, 1e Paasdag, weer het jaarlijkse paasvuur. De paasbult wordt op de Noorder Es opgebouwd ter hoogte van de kruising Eilandenweg/Uitkampenweg.

Het materiaal voor het paasvuur kan op zaterdag 30 maart tussen 9.00 en 13.00 uur gebracht worden. Alleen organisch materiaal dat normaliter geheel verbrand wordt geaccepteerd. ,,Geverfd hout of hout met spijkers, pallets, kratten, spaanplaat en dergelijke, metalen, kunststoffen, textiel en huis- en bouwafval vallen daar dus niet onder. Dat geldt uiteraard ook voor olie, vetten of andere chemische spullen’’, aldus Conny Ottens. ,,Ook doen we een dringend verzoek om geen wortels van gerooide bomen en struiken aan te leveren.’’ Materialen die niet aan de voorwaarden voldoen worden geweigerd.

Op 1e Paasdag kunnen belangstellenden zich om 19.30 uur verzamelen bij het plantsoen op de hoek van de Hoofdstraat met de Eilandenweg. ,,Daar krijgen de kinderen een fakkel en lopen we gezamenlijk naar de paasbult.’’ Die zal rond 20.00 uur worden aangestoken.