De PKN-kerk in Nieuw-Buinen. (eigen foto)
De PKN-kerk in Nieuw-Buinen. (eigen foto)

Liedjesmiddag in PKN-kerk Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Predikant Peter van de Peppel brengt zondag 3 maart zijn programma ‘Baat bij muziek’ over de liedjes en teksten van Daniël Lohues in de PKN-kerk in Nieuw-Buinen.

Lohues heeft inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid liedjes over tal van onderwerpen geschreven in het Drents die zijn doordrenkt van Saksische levenswijsheid. Ook zet hij op speelse en kritische wijze de dominante Randstedelijke invalshoek van veel Nederlanders te kijk. Lohues groeide op een in rooms-katholiek milieu en stelt in zijn teksten ook vragen bij en over het geloof. Deze middag komen een aantal van zijn liedjes voorbij en worden de teksten met elkaar besproken. Welke liedjes dat zijn is nog niet te zeggen, maar wel dat in ieder geval het lied ‘Elk mens die hef zich een kruus te dragen’ aan de orde zal komen.

De liedjesmiddag begint om 15.00 uur, de toegang is gratis inclusief koffie of thee in de pauze. Een vrijwillige bijdrage in de kosten stelt de PKN-kerk op prijs. Plaatsen reserveren kan via pkn.impuls@gmail.com.