Afbeelding

Toneelgroep Maranatha in Semsstraatkerk

Algemeen

STADSKANAAL - Toneelgroep Maranatha geeft traditiegetrouw op de eerste zaterdag van maart weer een voorstelling in de Semsstraatkerk in Stadskanaal. 

Op zaterdag 2 maart wordt het stuk ‘Dat is ja n aarm verdrait’ opgevoerd, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Nico Torrenga. Opoe Griet woont met haar zoon op een boerderij en ze zijn altijd druk aan het werk. Opoe heeft geldzorgen en de gemeente wil het huisje van haar ouders, die op het erf van de boerderij staat opkopen, om daar nieuwe huizen te bouwen. Maar daar heeft opoe geen belang bij. De buurt gaat er niet op vooruit en daar ergert ze zich vreselijk aan. Als onverwachts neef Rutger met zijn gezin op stoep staat en zijn erfdeel van het huisje op eist, kan opoe het allemaal niet meer overzien. Ze krijgt bijval uit onverwachte hoek en doet er alles aan om de gedwongen verkoop van het huisje te voorkomen.

De voorstelling begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree is 6,50 euro, vooraf reserveren wordt aangeraden. Dat kan via 06-107 365 15 of info@semsstraatkerk.nl. Als het niet uitverkocht is, zijn er nog kaarten te koop aan de zaal. In de grote pauze worden loten verkocht voor de verloting die direct na afloop van de toneelvoorstelling plaatsvindt.