Een fragment uit de vorige productie van Het Nieuwe Goed. (foto: K&C)
Een fragment uit de vorige productie van Het Nieuwe Goed. (foto: K&C)

Het Nieuwe Goed zoekt podiumkunstenaars

Algemeen

DRENTHE - Het Nieuwe Goed is op zoek naar fotografen, theatermakers, spoken word-artiesten, dansers, mimespelers, rappers, producers, drummers, breakdancers en andere creatieve denkers uit Drenthe die met anderen een productie willen maken. 

Het Nieuwe Goed is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur die jonge kunstenaars in of uit Drenthe de kans wil geven interdisciplinair te werken en een productie te maken. De organisatie biedt een financiële vergoeding, ruimte in theater De Tamboer in Hoogeveen en de expertise van professionals die de makers kunnen helpen met het realiseren van hun plannen. Zeven deelnemers krijgen veertien dagen lang de mogelijkheid om het theater te benutten voor experimenten met verschillende kunstdisciplines.

Makers die zich aanmelden worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag. Ze leren dan niet alleen de ondersteunende organisatie kennen, maar maken ook kennis met elkaar. Aan het eind van de dag wordt een gezelschap geselecteerd. Wie passen bij elkaar? En wie hebben de potentie om iets waardevols toe te voegen aan het Drentse theaterlandschap? Binnen Het Nieuwe Goed werken de geselecteerde makers van 3 april tot en met 23 mei elke woensdag en donderdag samen met regisseur Karel Hermans en andere professionals aan de productie. Op 23 mei wordt het eindresultaat gepresenteerd in theater De Tamboer. Na deze presentatie speelt het gezelschap op 7 juni in Theater vanBerensteijn in Veendam en op 5 oktober in Theater De Winsinghhof in Roden. Naast het creatieve proces zoeken de makers ook naar manieren om nieuw publiek voor hun productie te interesseren. 

Belangstellenden kunnen zich tot 20 februari aanmelden via erik@kunstencultuur.nl voor een betaalde werkplaats in De Tamboer. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Kunst & Cultuur www.kunstencultuur.nl/hng.