Afbeelding

Vijf koren in concert tijdens Lokaal Vocaal in Musselkanaal

Algemeen

MUSSELKANAAL - De KCZB Regio Noord organiseert op zaterdag 10 februari samen met gospelkoor Dabar uit Musselkanaal de korenavond Lokaal Vocaal in kerkelijk centrum Jabes in Musselkanaal. 

Lokaal Vocaal is een korenavond in de breedste zin van het woord met een variatie aan koorzang en diverse koorsoorten met een zeer uiteenlopend repertoire. De deelnemende koren krijgen de gelegenheid om in totaal 20 minuten in te vullen met muziekwerken naar eigen keuze. Aan het concert wordt medewerking verleend door Kapella Vocale uit Emmen, gospelkoor Dabar uit Musselkanaal, zanggroep Fundament uit Klazienaveen, Cantorij Nieuw Amsterdam/Veenoord en Christelijk Mannenkoor Valerius uit Emmen. 

Gospelkoor Dabar is een enthousiast gospelkoor uit Musselkanaal en omstreken. ‘Dabar’ komt uit het Hebreeuws en betekent zowel woord als daad. Het is dan ook belangrijk dat zij niet zomaar wat liedjes zingen: met de liederen willen zij de Bijbelse boodschap verspreiden. ‘Woord en daad’ betekent echter ook dat ze willen dat de woorden die ze zingen écht zijn, dat ze die woorden geleefd hebben. Ze zijn er eerlijk over dat het leven van een christen niet altijd makkelijk is. Door dit te delen, zowel op het podium als daarbuiten, ontstaat er een band, vriendschappen zelfs.  

Het concert begint om 19.30 uur. De entree is gratis, wel is er een collecte ten bate van de gemaakte kosten. Het concert wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Stadskanaal en de Stichting Wildervank Fonds.