Carnavalsvereniging Meul'ndobbegie heeft zin in het carnaval.
Carnavalsvereniging Meul'ndobbegie heeft zin in het carnaval.

’t Meul’ndobbegie maakt zich op voor carnaval

Algemeen

GASSELTE - Prins Otto en adjudant André van carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie staan te popelen om te beginnen aan vier dagen carnaval in ‘t MeulendobDe sleuteloverdracht is traditiegetrouw op donderdag 8 februari om 20.30 uur door burgemeester Hiemstra van Aa en Hunze. 

Ook is dan de installatie van de raadsleden en de rest van het gevolg, gevolgd door een Kleintje Carnaval. Deze avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Vrijdag om 19.00 uur wordt het griezelen, want voor iedereen vanaf groep 7 (dus ook volwassenen) die durft is er een spannende spooktocht door het bos. Deelnemers kunnen zich individueel of in groepsverband opgeven door een mailtje te sturen naar info@meulndobbegie.nl. De groepen starten vanaf 19.00 uur vanaf dorpshuis De Trefkoel. Als de jongste deelnemers klaar zijn start de versie voor volwassenen.  

Alle inwoners van 80 jaar en ouder worden op zaterdagochtend verblijd met een mooi bosje bloemen. Het groot carnaval barst om 20.30 uur los voor alle leden van 18 jaar en ouder en zondag is het de beurt aan de kinderen. Het kindercarnaval start om 14.00 uur. Kinderen uit groep 6 en 7 die graag de nieuwe jeugdprins of prinses willen worden kunnen een sollicitatievlog, TikTok of ander filmpje opsturen. De sleutel van het dorp moet zondag om 16.00 uur weer worden ingeleverd bij de gemeente en dan keert de rust terug in Gasselte. Prins Otto, Adjudant André, grootvorstin Esther Yvonne, de Raad van Elf, meesters en alle andere medewerkers hopen weer veel feestvierende Meul’ndobbers te mogen begroeten.

Meer informatie over onder meer tijden, inschrijven en inleveren filmpjes staat op de Facebookpagina of op www.meulndobbegie.nl.