De dansmariekes lieten zich van hun beste kant zien tijdens de twee buutavonden in het Spiekerhûs. (foto: Auniek Klijnstra)
De dansmariekes lieten zich van hun beste kant zien tijdens de twee buutavonden in het Spiekerhûs. (foto: Auniek Klijnstra)

Buutavonden trappen carnavalsfeest af in Ter Apel

Algemeen

TER APEL – Het carnavalsfeest van De Kloosterwiekers in Ter Apel is afgelopen weekend afgetrapt met de traditionele buutavonden.

In de nieuwe residentie, het Spiekerhûs aan de Sellingerstraat, konden de buutreedners weer los. Diverse Ter Apelers, notabelen, middenstanders en regionale politici werden op ludieke wijze op de hak genomen en op humoristische wijze passeerden diverse gebeurtenissen uit het afgelopen jaar de revue. Tussen de reedners door verschenen ook de dansmariekes van De Kloosterwiekers op het podium en werden er carnavalskrakers gedraaid om alvast in de stemming te komen voor het grote carnavalsfeest.

Vrijdagavond werd allereerst de sleutel van Ter Apel door locoburgemeester Giny Luth overhandigd aan Prins Harry de Derde, die deze weken de baas is in ’t Klooster & de Wieke. Intussen maken de Kloosterwiekers zich op voor een groots carnavalsfeest. Na een bezoek aan 80-plussers en zieken op donderdag en een carnavalsfeest op vrijdag op de basisscholen staat zaterdag vanaf 13.30 uur de grote carnavalsoptocht op het programma. In de avonduren is er een groot carnavalsfeest op het evenemententerrein op het Dr. Mansholtpark, waar zondagmiddag ook het kindercarnaval plaats zal vinden en zondagavond de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht. Het weekend wordt maandag afgesloten met de Rosenmontagoptocht in Rütenbrock.