De eerste liefhebbers kwamen dinsdagochtend direct naar de ijsbaan in Nieuw-Buinen. (foto: Gertjan Kamst)
De eerste liefhebbers kwamen dinsdagochtend direct naar de ijsbaan in Nieuw-Buinen. (foto: Gertjan Kamst)

IJsliefhebbers binden de schaatsen onder in Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Schaatsliefhebbers in Nieuw-Buinen kunnen momenteel hun hart ophalen, want de plaatselijke ijsbaan is dinsdagochtend weer open gegaan. 

En dat was duidelijk niet tegen dovemansoren gezegd, want direct nadat de baan was opengesteld voor het publiek meldden zich de eerste ijsliefhebbers om de ijzers onder te binden en hun eerste meters te maken op het ijs. De voorbereidingen zijn zaterdag al begonnen. ,,Toen hebben we met een groep vrijwilligers de baan helemaal schoon gemaakt, zodat die er alvast spik en span uit zou zien. In de nacht van zondag op maandag hebben we niets kunnen doen omdat het niet echt gevroren heeft, maar afgelopen nacht zijn we met z’n allen hard aan de slag gegaan, waardoor er nu een mooi laagje ijs van zo’n 2,5 à 3 centimeter ligt’’, zegt Monique Wessels van de Schaatsvereniging Nieuw-Buinen. 

Dinsdagochtend kwam het aantal bezoekers langzaam op gang, maar dat is volgens Wessels goed te verklaren: ,,Aangezien de scholen net weer zijn begonnen deze week was het vanochtend nog niet heel druk, maar vanmiddag verwachten we wel veel drukte. We zijn de hele dag geopend, maar houden het weer en de zon wel goed in de gaten.’’ Ook woensdag zal de ijsbaan de hele dag geopend zijn. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste stand van zaken kan terecht op www.schaatsbaannieuwbuinen.nl of de Facebookpagina SV Nieuw Buinen.