De deelnemers krijgen onderweg uitleg over diverse aspecten van het bos rond het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)
De deelnemers krijgen onderweg uitleg over diverse aspecten van het bos rond het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)

Winterwandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 3 en zondag 7 en 28 januari een educatieve seizoenswandeling voor het hele gezin. 

De gids van Staatsbosbeheer neemt belangstellenden mee voor een wandeling door de boswachterij Gieten-Borger. Onderweg wordt verteld over het ontstaan van de boswachterij, het gevarieerde bos en de vele soorten dieren die er leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. In januari is het nog winter. Met een beetje geluk ligt er sneeuw, zodat er gezocht kan worden naar sporen. Maar ook zonder sneeuw is er genoeg te zien en te vertellen over het bos liggend op de Hondsrug.

Na de wandeling is er de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken tussen de toppen van de bomen op 22,5 meter hoogte. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos en nog even neuzen in het buitencentrum waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien. Nagenieten van een heerlijke wandeling kan bij Bospaviljoen de Woudstee.

De anderhalf tot twee uur durende seizoenswandeling start om 13.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Aangeraden wordt om stevige wandelschoenen aan te trekken. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/seizoenswandeling-hondsrug.