Na de lichtjeswandeling kunnen de wandelaars zich warmen bij de vuurkorven. (foto: Irene Lantman)
Na de lichtjeswandeling kunnen de wandelaars zich warmen bij de vuurkorven. (foto: Irene Lantman)

Lichtjeswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op zaterdagavond 23 december een lichtjeswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. 

De deelnemers lopen een bijzondere route die enkel met lichtjes verlicht is. De wandeling start met een kort verhaal terwijl men aan het weinige licht went. Fonkelende lichtjes nemen de wandelaars daarna mee de duisternis in. Tijdens de wandeling kan men genieten van verdwaalde klanken door het bos. Een rustmoment voor het hele gezin, zo vlak voor de drukke feestdagen. De wandeling gaat als laatste over een verlicht Boomkroonpad en eenmaal terug bij het buitencentrum, dat voor deze avond speciaal geopend is, wacht er warme chocolademelk en een lekkernij op de deelnemers. Bij de vuurkorven en met live muziek op de achtergrond kan men een wens achterlaten voor de wensenboom. Ook Bospaviljoen de Woudstee is geopend en maakt voor de liefhebber warme versnaperingen klaar.

De lichtjeswandeling start vanaf 18.00 uur in tijdvakken en duurt ongeveer anderhalf uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/lichtjeswandelingboomkroonpad.