Afbeelding

Sociaal doen staat centraal op RSG Ter Apel

Algemeen

TER APEL - De RSG Ter Apel stond afgelopen week helemaal in het teken van het thema ‘Doe ff sociaal’. De themaweek was georganiseerd door de werkgroep Gezonde School en de leerlingenraad.

De hele week was er extra aandacht voor discriminatie, tolerantie en respect. Leerlingen van de locaties ISK en Oude Weg bakten samen heerlijke vegetarische ‘respectburgers’ voor alle leerlingen en het personeel en ook werden diverse gastlessen aangeboden door het DMG (Discriminatie Meldpunt Groningen) en Klassetaal over respect (respectvol taalgebruik). Een ‘mystery guest’ vertelde over haar ervaringen met betrekking tot discriminatie, iets wat veel impact had op de leerlingen: er werd aandachtig geluisterd en positief gereageerd. De leerlingenraad organiseerde op 8 december bovendien activiteiten in het kader van Paarse Vrijdag.

De RSG vindt het belangrijk om goed burgerschap en gezond gedrag te stimuleren. Daarom worden regelmatig themaweken en extra activiteiten georganiseerd. Middels de Gezonde School-aanpak wil de scholengemeenschap een gezonde leefstijl bij haar leerlingen en personeel bevorderen.