Het vertrek van de pakjesboot vorig jaar in Stadskanaal (foto Arjan Plat).
Het vertrek van de pakjesboot vorig jaar in Stadskanaal (foto Arjan Plat).

Sinterklaas wordt opnieuw uitgezwaaid tijdens uittocht in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL – Na het grote succes van de uittocht van Sinterklaas in Stadskanaal vorig jaar, gaat de organisatie ook dit jaar weer op 6 december een uitzwaaimoment voor de Goedheiligman en zijn pieten organiseren.

Nadat Sinterklaas om 18.00 uur is aangekomen op zijn paard bij het Raadhuisplein, zal Regelpiet samen met de danspieten nog een feestje bouwen met de kinderen. Ook zullen er nog andere spectaculaire dingen gebeuren. Rond 18.30 uur zal Sinterklaas weer op Ozosnel stappen en zal hij in een stoet met pieten, een band en twirlers de route afleggen naar de boot toe. Kinderen en ouders kunnen net als vorig jaar weer aansluiten in de verlichte stoet.

Als de stoet is aangekomen bij de boot zal er op de kade nog een keer “Dag Sinterklaasje” gezongen worden, waarna de Goedheiligman met zijn pieten vertrekt richting Spanje. Dat zal rond 19.30 uur zijn. De kinderen kunnen dan snel naar huis en met een gerust hart gaan slapen, want Sinterklaas is nu toch echt vertrokken.

De kinderen kunnen een lampion knutselen om in het donker achter Sinterklaas mee te lopen. Een voorbeeld van een lampion is te downloaden op de website hetgroteboekvansinterklaas.nl onder het kopje evenementen. Ook deden vorig jaar veel kinderen lichtjes in hun haren. Dat zag er zo leuk uit dat de Sint dit jaar hoopt dat dit nog een keer zal gaan gebeuren.