Er wordt gewandeld door de prachtige natuur rond het Boomkroonpad. (foto: Staatsbosbeheer)
Er wordt gewandeld door de prachtige natuur rond het Boomkroonpad. (foto: Staatsbosbeheer)

Seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op zondag 10 en 17 en op woensdag 27 december een educatieve seizoenswandeling voor het hele gezin. 

De gids van Staatsbosbeheer neemt belangstellenden mee op een wandeling door boswachterij Gieten – Borger. Onderweg wordt verteld over het ontstaan van de boswachterij, over het gevarieerde bos en de vele soorten dieren die hier leven.

Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. De herfst is in volle gang. Dit zie je terug in het bos. De bomen verkleuren langzaam aan hun bladeren. Maar laten alle bomen hun bladeren vallen? Ook zie je paddenstoelen in alle kleuren en vormen, waar dienen paddenstoelen eigenlijk voor?

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Nog even neuzen in het buitencentrum waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien. Of geniet nog even na bij Bospaviljoen de Woudstee van uw heerlijke wandeling.

De seizoenswandeling start om 13.30 uur bij het Buitencentrum van het Boomkroonpad in Drouwen en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.