Henk de Muinck kreeg in de Poststraatkerk een oorkonde en erepenning uitgereikt. (eigen foto)
Henk de Muinck kreeg in de Poststraatkerk een oorkonde en erepenning uitgereikt. (eigen foto)

Henk de Muinck is al 65 jaar organist

Algemeen

STADSKANAAL - Van verlegen jochie naar organist, onderwijzer, docent muziek en directeur van de muziekschool. Al vroeg werd zijn talent om orgel te spelen gezien door zijn moeder en groeide het zelfvertrouwen. 

Dat maakte dat Henk de Muinck op 26 oktober 1958 als 12-jarige voor het eerst als organist speelde in een dienst in Martenshoek (Hoogezand). Inmiddels is dat 65 jaar geleden. Omdat hij graag op een beter orgel wilde spelen solliciteerde hij als 16-jarige op de vacature van organist bij de GGZ Dennenoord in Zuidlaren om daar de zondagse diensten te begeleiden en tot zijn eigen verrassing werd hij aangenomen. De kerk staat nu bekend als de Ontmoetingskerk, maar De Muinck speelt er nog steeds en enige tijd geleden is daar het 60-jarig jubileum van Henk als organist gevierd. 

Ook begeleidt hij al lange tijd diensten in de Protestantse Gemeente in Stadskanaal. Afgelopen zondag is er aansluitend aan de dienst in de Poststraatkerk aandacht besteed aan dit heugelijke feit en is er een erepenning en een oorkonde aan Henk de Muinck uitgereikt.