De Sint en zijn Pieten werden tijdens hun vaartocht richting het centrum een warm onthaal van vele kinderen. (foto: Auniek Klijnstra)
De Sint en zijn Pieten werden tijdens hun vaartocht richting het centrum een warm onthaal van vele kinderen. (foto: Auniek Klijnstra)

Sinterklaas krijgt warm welkom ondanks regen

Algemeen

STADSKANAAL - Sinterklaas is weer in Nederland en heeft ook een bezoek gebracht aan Stadskanaal. 

Na aankomst per trein op het STAR-station stapte de Goedheiligman zaterdagmiddag samen met zijn Pieten op de boot om richting het centrum van Stadskanaal te varen. Langs het kanaal stonden vele kinderen met hun ouders om de Sint een warm onthaal te geven. Onderweg werden er Sinterklaasliedjes gedraaid, terwijl enkele hulppieten snoepgoed uitdeelden aan de kinderen. Ter hoogte van Santing stapte Sinterklaas van de boot om in een rode Eend een rondgang door het centrum te maken. Uiteindelijk kwam het gezelschap aan op het Raadhuisplein, waar de Sint en zijn Pieten op het podium werden verwelkomd door burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal. 

Het was een drukke middag voor de Sint, want hij ging ook nog op bezoek in Ter Apel, waar hij op het Molenplein eveneens hartelijk werd begroet door een grote groep kinderen en wethouder Wietze Potze van Westerwolde. Na de bekendmaking van de winnaars van de kleurplatenactie konden de Sint en zijn gevolg zich in het feestgedruis op het plein storten, samen met de kinderen en hun ouders.

Op zaterdag 25 november vindt weer het Doe-Met-De-Pieten-Mee-Feest plaats op het Europaplein in Stadskanaal. Tussen 11.00 en 15.30 uur zijn er allerlei activiteiten zoals spelletjes en een trampoline en natuurlijk zijn ook de Sint en pieten van de partij. Ook zijn er om 12.45 (groep 3/4), 13.15 (groep 5 t/m 8) en 13.45 uur (voortgezet onderwijs) optredens van dansschool Make a Move. Op zaterdag 2 december loopt de Sint met de pieten over de weekmarkt om lekkers uit te delen.