Angry Chair gooide hoge ogen tijdens Opblaaspop, maar won uiteindelijk niet. (foto: Auniek Klijnstra)
Angry Chair gooide hoge ogen tijdens Opblaaspop, maar won uiteindelijk niet. (foto: Auniek Klijnstra)

Moonlighter Band wint Opblaaspop

Algemeen

STADSKANAAL - De Drentse band Moonlighter heeft vrijdagavond de battle Opblaaspop gewonnen. Met de winst heeft de band een optreden op het Pagefestival en tijdens Koningsdag in de wacht gesleept. 

In totaal deden vijf acts een gooi naar de hoofdprijs in café ‘t Mingelmous in Stadskanaal. Zij mochten zich in een bomvol café elk in een optreden van 20 minuten bewijzen aan de jury, die de winnaar bepaalde. De driekoppige jury - bestaande uit Marco Bakker, Wil van der Laan en Esther Braam - was unaniem in de keus voor het trio Moonlighter, dat de blues weet te mengen met klassieke en alternatieve rock . ,,Sowieso was de kwaliteit van alle deelnemers dit jaar erg goed te noemen’’, zegt voorzitter Nico Wiersema van het Pagefestival, dat de battle organiseerde. 

Met Opblaaspop geeft de organisatie van het Pagefestival bandjes en artiesten de mogelijkheid om voor publiek op te treden. ,,Op deze manier willen wij de jeugd stimuleren om popmuziek te maken en talent een kans geven om zich in de kijker te spelen. Voor beginnende bands zijn er tegenwoordig weinig mogelijkheden om op een podium voor een publiek te spelen.’’ Het Pagefestival en café ‘t Mingelmous vinden het belangrijk dat artiesten deze ruimte krijgen. 

Moonlighter speelt op zaterdag 27 april op het Menistenplein en op het Pagefestival in recreatiegebied Het Pagedal, dat van 21 tot en met 23 juni wordt gehouden.