Van Dik Hout is een van de twee headliners voor de vrijdagavond van het Pagefestival. (foto: Jeroen Zondag)
Van Dik Hout is een van de twee headliners voor de vrijdagavond van het Pagefestival. (foto: Jeroen Zondag)

Van Dik Hout en Queen Must Go On naar Pagefestival

Algemeen

STADSKANAAL - Van Dik Hout en Queen Must Go On treden volgend jaar op tijdens het Pagefestival 2024. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het Pagefestival vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024.

Voorzitter Nico Wiersema is verheugd dat deze twee artiesten zijn vastgelegd: ,,Van Dik Hout is één van de weinige bands die het al meer dan een kwart eeuw volhouden. En dat terwijl deze band - wars van trends - een heel eigen geluid laat horen. Queen Must Go On is de meest sensationele Queen-tributeband van Nederland. Dit is de opmaat naar een fantastisch programma voor Pagefestival 2024.’’ 

Van Dik Hout
Van Dik Hout is een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooruit is blijven kijken. Het debuutalbum Van Dik Hout werd al een onvervalste klassieker met hits als ‘Stil in mij’ en ‘Alles of niets’. Nederlandstalig was begin ‘90 niet bepaald hip, maar met het moderne rockgeluid met pakkende Nederlandstalige teksten vangt Van Dik Hout de tijdgeest. Van festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA tot het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima, Van Dik Hout speelde er. De band wordt door artiesten als Suzan & Freek en rapper Snelle genoemd als inspiratiebron. In 2021 krijgt Van Dik Hout een Gouden Harp voor het totale oeuvre, maar overlijdt ook drummer Oscar Kraal. Zijn overlijden is de inspiratie voor de meest recente single ‘Op de golven dansen wij’. Van Dik Hout speelt volgend jaar op het Pagefestival: een klassieker op het podium met nog altijd de gretigheid van een jonge hond.

Queen Must Go On
Het Nijmeegse Queen Must Go On heeft een heldere visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Elk optreden brengen de bandleden een spectaculaire, muzikale ode aan één van de meest succesvolle rockbands ooit. Voor de authentieke Queen-sound maakt de band gebruik van dezelfde instrumenten en versterkers als Queen zelf. Niet voor niets werd de band in 2022 winnaar van SBS6 The tribute – Battle of the Bands, waarbij het in een uitverkocht Ziggo Dome speelde. Hits als ‘Don’t stop me now’, ‘We are the champions’, ‘Bohemian rhapsody’ en ‘The show must go on’ zullen op het Pagefestival de revue passeren, maar de band schuwt ook nummers uit de beginjaren niet. Zo biedt Queen Must Go On de complete Queen-ervaring.

Het Pagefestival - dat plaatsvindt in het Stadskanaalster Pagedal - biedt naast muziek op drie podia een plein vol foodtrucks met een variatie aan lekkernijen. Ook is er een uitgebreid cultureel programma, met voorstellingen en een tentoonstelling. Het Pagefestival is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk, kaarten voor de vrijdag kosten voor Early Birds 15, daarna 20 euro.