De kinderen speelden een belangrijke rol in beide voorstellingen van Oliver! (foto: André Dümmer)
De kinderen speelden een belangrijke rol in beide voorstellingen van Oliver! (foto: André Dümmer)

Succesvolle voorstellingen Oliver! in Theater Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - Na vele maanden oefenen heeft Muziektheater de Kanaalstreek twee succesvolle voorstellingen van Oliver!, gegeven in Theater Geert Teis in Stadskanaal. 

Oliver! is een klassiek verhaal over goed en slecht, arm en rijk, ellende en vriendschap, geweld, onderdrukking, maar ook liefde. Naast de leden van de vereniging deden er vijftien kinderen en een projectkoor mee tijdens beide voorstellingen. De muziek werd gespeeld door een 9-koppig orkest onder leiding van Mathijs Zuidema. ,,Het was een geweldig weekend! Beide voorstellingen was er veel publiek, zondag nog iets meer dan zaterdag’’, zegt Ilse-Hilde de Jager namens de organisatie. ,,We hadden het stuk bovendien wat moderner gemaakt, onder meer door gebruik te maken van ledverlichting in het decor.’’ Al in januari vonden de eerste repetities plaats. ,,We merken ook dat veel kinderen hierdoor vaker iets met theater willen gaan doen. Dat is mooi, want ze kunnen niet vroeg genoeg beginnen wat ons betreft.’’ 

Nieuwe voorstelling
Voor volgend jaar is er alweer een nieuwe musical gekozen. In november 2024 presenteert Muziektheater de Kanaalstreek de musical ‘Petticoat’´, waarin de Groningse Pattie het als zangeres wilt gaan maken in Amsterdam. De musical is geschreven door André Breedland met muziek van Henny Vrienten. Voor deze productie worden mensen gezocht die mee willen spelen of vrijwilliger willen worden. Daarom wordt op maandag 20 november om 19.30 uur een informatieavond georganiseerd in De Stoperette in Stadskanaal. Aanmelden voor deze informatieavond kan via www.muziektheaterdekanaalstreek.nl.