Burgemeester Velema van Westerwolde installeert Harry de 3e als nieuwe Prins Carnaval van De Kloosterwiekers. (foto: Auniek Klijnstra)
Burgemeester Velema van Westerwolde installeert Harry de 3e als nieuwe Prins Carnaval van De Kloosterwiekers. (foto: Auniek Klijnstra)

De Kloosterwiekers installeren nieuwe Prins en Vorst

Algemeen

TER APEL - De 11e van de 11e is traditiegetrouw de start van het carnavalsseizoen, zo ook bij De Kloosterwiekers in Ter Apel. 

Zaterdagavond zijn de nieuwe Prins, Vorst en Raad van Elf bekend gemaakt op ‘t Klooster en de Wieke. Prins Harry de 3e (Harry Stuulen) is geïnstalleerd als nieuwe Prins Carnaval. Hij zal samen met zijn Vorst Eric de 1e (Eric Visser) en de Raad van Elf de scepter zwaaien op ‘t Klooster en de Wieke. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde mocht dit om precies 23.11 uur bekend maken. Ruim 300 carnavalsliefhebbers waren getuige van de installatie van de nieuwe Prins, Vorst en Raad van Elf in het Spiekerhus in Ter Apel. Een unicum voor de Kloosterwiekers, want normaliter vindt deze bijeenkomst in besloten kring plaats voor verenigingsleden. ‘s Avonds werd in het Beachhouse van Camping Moekesgat ‘Kleintje Carnaval’ gevierd, een carnavalsfeest in opmaat naar de vele festiviteiten dit seizoen.

De Kloosterwiekers gaan zich nu voorbereiden op alle festiviteiten van dit carnavalsseizoen. Met als hoogtepunten, de buutavonden op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in het Spiekerhus in Ter Apel, de grootse carnavalsoptocht op zaterdag 10 februari in het centrum van Ter Apel en aansluitend het Grootse Carnavalsfeest in het feesttentencomplex op het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. Inmiddels is de inschrijving voor de carnavalsoptocht en de kaartverkoop voor het carnavalsfeest geopend via www.kloosterwiekers.nl.