Prins Otto II leidt de polonaise met in zijn kielzog adjudant André.
Prins Otto II leidt de polonaise met in zijn kielzog adjudant André. (Eigen foto)

Prins Otto II benoemd tot nieuwe hoogheid van Meul’ndob

Algemeen

GASSELTE – Otto Mulder is zaterdag 11 november gepresenteerd als de nieuwe Prins Carnaval van Meul’ndob (Gasselte). Prins Otto II wordt het komend jaar bijgestaan door adjudant André (Ossel). 

Het traditionele Boerenkielenbal van carnavalsvereniging Meul’ndobbegie werd op de elfde van de elfde gevierd in residentie De Trefkoel in Gasselte. Prinses Esther Yvonne en adjudant Janet namen in een bomvolle zaal afscheid en droegen de scepter over aan Prins Otto II en adjudant André. 

Naast de presentatie van de nieuwe prins werden ook de Kei en de Edikson uitgereikt. De Kei ging dit jaar naar de Oranjevereniging in Gasselte, omdat zij allerlei mooie activiteiten hebben georganiseerd voor het dorp op Koningsdag. Burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld kreeg de Edikson vanwege de aanklachten en bedreigingen die hem persoonlijk ten deel vielen na het besluit om een wolf te laten afschieten na een aanval op een mens. 

Prins Otto II en zijn hele gevolg kijken terug op een zeer geslaagd boerenkielenbal en zien uit naar komend jaar waarin weer veel mooie activiteiten op het programma staan. Op de website en Facebookpagina van de carnavalsvereniging zullen alle foto’s en komende activiteiten te zien zijn.

Prins Otto en adjudant Andrë nemend e scepter over va Prinses Yvonne Esther en adjudante Janet.