Afbeelding

Gezond gedrag wordt gestimuleerd op RSG Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Op de RSG in Ter Apel is voor de herfstvakantie een actieve themaweek georganiseerd onder de noemer ‘Doe ff gezond!’. 

Gedurende de week werden er diverse sportieve en gezonde activiteiten aangeboden om gezond gedrag te stimuleren. Zo was er op maandag de ‘waterdrinkdag’, georganiseerd door de werkgroep Gezonde School in samenwerking met de gemeente Westerwolde. Op dinsdag werd er fanatiek hardgelopen tijdens de jaarlijkse RSG-run en was er voor alle eerste klassen een gezond ontbijt in de kantine. Op woensdag werd in de sportzaal een prachtige voorstelling gespeeld over ‘alcohol en drugs in het verkeer’ en donderdag was er voor alle leerlingen een heerlijke, gezonde traktatie. De week werd op vrijdag afgesloten met voorlichting over online gedrag door een aantal medewerkers van HALT en een indrukwekkende voorstelling van theatergroep Komma over online pesten.

Over enkele weken is er een tweede themaweek ‘Doe ff sociaal!’, waarin respect voor jezelf en de ander centraal zal staan. Ook dan organiseert de werkgroep Gezonde School weer workshops en activiteiten en komen er gastdocenten in de school. Op deze manier zijn de leerlingen van de RSG niet alleen in hun lessen bezig met goed burgerschap en gezond gedrag, maar worden diverse thema’s ook van een andere kant belicht.