De gids wijst onderweg op dingen die de deelnemers anders zelf niet ontdekt zouden hebben. (foto: Ineke van Os)
De gids wijst onderweg op dingen die de deelnemers anders zelf niet ontdekt zouden hebben. (foto: Ineke van Os)

Paddenstoelenwandeling bij Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op zondag 15 en 22 oktober en woensdag 18 en 25 oktober weer de jaarlijkse paddenstoelenwandelingen bij het Boomkroonpad in Drouwen. 

De herfstperiode is altijd bijzonder: de bladeren aan de bomen hebben tal van kleuren en de dieren maken hun hol alvast op orde voor de wintervoorraad. Paddenstoelen schieten de grond uit en hebben de meest bijzondere vormen en namen. Een gids van Staatsbosbeheer neemt de wandelaars mee door de prachtige omgeving van boswachterij Gieten-Borger om op zoek te gaan naar paddenstoelen. Zo ontdekken ze hoeveel soorten er zijn, de verschillende kleuren en vormen en welke functie ze hebben in de cirkel van het leven.

De gids wijst onderweg op dingen die de deelnemers anders zelf niet ontdekt zouden hebben. Aangeraden wordt om een spiegeltje mee en een camera mee te nemen. De wandeling zijn geschikt voor jong en oud en duren zo’n anderhalf tot twee uur. Alle wandelingen starten om 13.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.