De winnaar van Opblaaspop mag in 2024 onder meer optreden op het Pagefestival in Stadskanaal. (foto: Jan Lenting)
De winnaar van Opblaaspop mag in 2024 onder meer optreden op het Pagefestival in Stadskanaal. (foto: Jan Lenting)

Bands strijden om optredens tijdens Opblaaspop

Algemeen

STADSKANAAL - Muzikanten die solo of in een bandje willen optreden op het Pagefestival in Stadskanaal, kunnen op vrijdag 17 november meedoen aan Opblaaspop in café ‘t Mingelmous in Stadskanaal.

Hoofdprijs van deze battle is een optreden op de Pagestage tijdens het Pagefestival 2024. Als kers op de taart mag de winnaar bovendien komen spelen op het podium op het Menistenplein tijdens Koningsdag 2024. ,,Met Opblaaspop geven wij bandjes en artiesten de mogelijkheid om voor publiek op te treden’’, vertelt voorzitter Nico Wiersema van het Pagefestival. ,,De winnaar is volgend jaar op twee grote podia in Stadskanaal te zien tijdens twee grote evenementen: het Pagefestival - dat van 23 tot en met 25 juni 2024 plaatsvindt - en Koningsdag. Op deze manier willen wij de jeugd stimuleren om popmuziek te maken en talent een kans geven om zich in de kijker te spelen.’’ 

Ruimte om te spelen
,,Wie wordt de opvolger van Rocket Chair, de winnaar van vorig jaar?’’, vraagt Wiersema zich af. ,,Voor beginnende bands zijn er tegenwoordig weinig mogelijkheden om op een podium voor een publiek te spelen. Pagefestival en ‘t Mingelmous vinden het belangrijk dat artiesten deze ruimte krijgen.  

Bandjes en artiesten die willen meedoen aan Opblaaspop kunnen zich tot vrijdag 3 november opgeven via info@pagefestival.nl. De vakjury kiest uit alle aanmeldingen vijf deelnemers die zich op 17 november met een optreden van twintig minuten mogen presenteren. De jury beoordeelt de optredens en wijst een winnaar aan. Publiek is welkom tijdens het gratis toegankelijke Opblaaspop, dat om 22.00 uur begint.