Afbeelding

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert donderdag 31 augustus een vollemaanwandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.

Op 31 augustus is de supermaan te zien. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel en reden voor een mystieke belevingstocht. Samen met een gids dwalen de deelnemers door de in stilte gehulde bossen en over de hei waar de maan zich op zijn mooist laat zien. 

De tocht voor het hele gezin gaat door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Er wordt door verschillende soorten bos gelopen via af en toe smalle paadjes. Verder passeren de wandelaar grafheuvels, gaan ze over oude keienwegen en over de stille heide. Eerst is het nog licht, maar langzaam wordt het steeds schemeriger in het bos, maar geheel donker zal het niet snel worden. De omstandigheden zijn goed voor het zien van uilen, vleermuizen of andere nachtdieren.

De vollemaanwandeling start om 20.30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn 8 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De minimum leeftijd is 8 jaar. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanwandelingen. Het vertrek is bij Buitencentrum Boomkroonpad.