De bezitters van deze auto's vonden een bon onder hun ruitenwissers bij terugkomst.
De bezitters van deze auto's vonden een bon onder hun ruitenwissers bij terugkomst. (Foto: Henry Koops)

Duur dagje strand op Gasselterveld

Algemeen

GASSELTERVELD - Het eerste zomerse weekend trok veel badgasten naar ‘t Hemlriekie en ‘t Blauwe Gat in het Gsselterveld. Duizenden bezoekers zochten verkoeling in de zwemplassen.

De stroom bezoekers betekende dat de parkeerplaatsen in het recreatiegebied snel vol liepen. Op P1 stonden vlot ruim 1000 auto’s. Staatsbosbeheer was genoodzaakt ook overlooparkeerplaats P3, waar nog eens 600 auto’s terecht kunnen, te openen en verkeersregelaars in te zetten.

Voordat dat gebeurde trokken en boswachter en een agente het buitengebied al in en troffen daar ook auto’s aan in gesloten gedeelten waar het verboden is te parkeren. ,,Het is jammer voor deze automobilisten. Dat wordt een duur dagje strand. In plaats van zes euro parkeergeld betalen ze nu een bon van 100 euro plus negen euro administratiekosten, want parkeren mag hier nu eenmaal niet”, aldus de boswachter. ,,En als ze de auto op de parkeerplaats hadden gezet, hadden ze ook niet zover hoeven lopen, zegt de agente terwijl ze een bon onder de ruitenwissers schuift van één van de tien foutgeparkeerde auto’s. ,,Parkeer je auto op de juiste plaats, want wij gaan door met verbaliseren.”, waarschuwt de boswachter. Het parkeerterrein van het Gasselterveld is dagelijks geopend van 6.00 tot 20.00 uur. Uitrijden kan altijd. Op het parkeerterrein geldt betaald parkeren tussen 1 april en 1 oktober. Een parkeerplaats reserveren kan op www.hetgasselterveld.nl

De badgasten genoten van de afkoeling op het strand, maar lieten volgens Staatsbosbeheer ook veel rotzooi achter. De boswachter konden in de avonduren ook het bonnenboekje weer trekken. Er werden op het strand veel vuurtjes gestookt. ,,Dat is niet toegestaan. Door de droogte is het brandrisico momenteel te groot, een uitgedrukte sigaret kan nu al een brand veroorzaken.