Er wordt de komende dagen weer veel drukte verwacht bij de zwemplassen. (foto: Henry Koops)
Er wordt de komende dagen weer veel drukte verwacht bij de zwemplassen. (foto: Henry Koops)

Drukte verwacht bij zwemplas Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek

Algemeen

GASSELTERVELD - De komende dagen wordt zomers weer voorspeld en Staatsbosbeheer verwacht daarom dat veel mensen weer verkoeling gaan zoeken bij de zwemplassen Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek. 

Het kan druk worden op de parkeerplaats bij de zwemplassen en op de toegangswegen. Het afgelopen jaar hebben Staatsbosbeheer, de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe veel maatregelen genomen om drukte tijdens zomerse dagen in goede banen te leiden. 

Sinds vorig jaar is op het parkeerterrein bij het Gasselterveld betaald parkeren ingevoerd. Het betaalseizoen loopt jaarlijks van 1 april tot 1 oktober. Bezoekers kunnen via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren, betalen gaat via iDeal of ter plekke bij de betaalautomaat met een bankpas. Bezoekers hebben van 6.00 tot 22.00 uur toegang tot het parkeerterrein, uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Het parkeerterrein Gasselterveld biedt ruimte aan zo’n 1.000 auto’s en het overloopterrein (dat kan worden gebruikt tijdens extra drukke dagen) nog eens aan 600 auto’s. Tijdens de komende dagen zet Staatsbosbeheer bovendien verkeersregelaars in. Bezoekers worden verzocht hun aanwijzingen op te volgen en te parkeren in de aangewezen parkeervakken. Mochten de parkeerplaatsen vol zijn, dan wordt dit gecommuniceerd via www.hetgasselterveld.nl en via de sociale media van de gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en de provincie Drenthe.

Omwonenden worden verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen in plaats van met de auto. In de bermen langs de toegangswegen geldt een parkeerverbod. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht. Als alle parkeerplaatsen vol zijn sluit de gemeente de toegangswegen af. Zo blijven deze toegankelijk voor de hulpdiensten. 

Een alternatieve zwemplek is dan te vinden op www.zwemwater.nl.