Het bruidspaar Hilbrands werd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk.
Het bruidspaar Hilbrands werd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk. (Foto: Herman van Oost)

Geert en Aaltje Hilbrands vieren diamanten huwelijk

Algemeen

GASSELTE – Geert Hilbrands en Aaltje Hilbrands-Hogenesch waren woensdag 60 jaar getrouwd. Het diamanten huwelijksfeest werd in familiekring gevierd.

Geert Hilbrands werd 86 jaar geleden geboren in Gasselte. De 83-jarige Aaltje Hogenesch kwam in Gieten ter wereld. Het stel heeft elkaar ontmoet in dancing d’ Olde Hof in Gasselte.

Aaltje werkt voor haar huwelijk vier jaar als kraamverzorgster. ,,Toen ik ging trouwen moest ik ontslag nemen, dat ging in die tijd zo.” Haar man werkte eerst bij een smid en is later aan het werk gegaan bij de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). ,,Daar heeft hij 35 jaar gewerkt”, vertelt zijn vrouw die veel vrijwilligerswerk deed. ,,Momenteel ben ik nog zangleidster van de Volkszang in Kostvlies en van de Volkszang in Gasselternijveen. Daarnaast zwem ik nog drie keer per week in het zwembad in Borger. Mijn man fietst heel veel en beleeft nog veel plezier in het werken in de sier- en groentetuin.”

Het paar kreeg een zoon en een dochter en heeft vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.