Afbeelding

Topcoureurs gaan strijd met elkaar aan tijdens Pinksterraces

Algemeen

STADSKANAAL - Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, zullen de motoren weer ronken in het MAC Stadion op sportpark Noord tijdens de 73e editie van de Internationale Radio Continu Pinksterraces. 

,,Het stadion is inmiddels helemaal in gereedheid gebracht, zodat we spannende wedstrijden kunnen bieden op Tweede Pinksterdag. Fijn is dat de belangrijke en trouwe sponsoren en partners hun bijdrage opnieuw hebben toegezegd. Het is als een warm bad hoe het bedrijfsleven uit de regio de Pinksterraces omarmen en steunen’’, zegt Harry Vos namens het bestuur. Topcoureurs uit meerdere Europese landen komen naar Stadskanaal om daar de strijd met elkaar en met de Nederlandse topcoureurs aan te gaan. 

Een van de populaire klasses tijdens de Radio Continu Pinksterraces in Stadskanaal is al jarenlang de Mingelmouseklasse. Coureurs uit de regio, maar ook daarbuiten, krijgen de kans om hun kunsten te vertonen op de racebaan in het MAC Stadion op sportpark Noord. ,,Voor eigen publiek optreden is een geweldige ervaring’’, zeggen de motorcoureurs die in deze klasse uitkomen. Bijzonder is ook de betrokkenheid van de coureurs bij de organisatie van de Radio Continu Pinksterraces. Ze steken allemaal de handen uit de mouwen in de voorbereidingen en na afloop van de races. 

De races beginnen om 13.00 uur, de eerste trainingen om 10.00 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen (onder begeleiding), bezoekers van 13 tot en met 16 jaar betalen 5 euro en vanaf 17 jaar is de entree 15 euro. Parkeren kan op het terrein van het Refaja Ziekenhuis, voor mensen die slecht ter been zijn is vervoer aanwezig.