In het Kunstcafé worden verschillende vormen van kunst tentoongesteld. (foto: André Dümmer)
In het Kunstcafé worden verschillende vormen van kunst tentoongesteld. (foto: André Dümmer)

Kunstkring Westerwolde opent Kunstcafé in Spiekerhus

Algemeen

TER APEL - De Kunstkring Westerwolde heeft vrijdag de deuren geopend van het Kunstcafé in Galerie Spiekerhus in Ter Apel.

Voorzitter Bernard Winkel opende met de woorden: ,,Ik sta hier met een grote glimlach op mijn gezicht, omdat ik weet dat we erin geslaagd zijn een mooi werk te presenteren.’’ Het bestuur van Kunstkring Westerwolde heeft in nauwe samenwerking met eigenaar Leon Eikens een mooi initiatief op de kaart gezet, uniek voor deze regio. ,,Zonder deze samenwerking was het absoluut niet gelukt.’’ Kunstkring Westerwolde heeft nu een plek gevonden waar kunst kan worden getoond en waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten. Mensen hoeven geen lid te zijn van de Kring om elkaar te ontmoeten.

Kunstkring Westerwolde is een stichting van kunstenaars van verschillende disciplines zoals schilderkunst, fotografie, grafiek en ruimtelijke kunst. Maandelijks ontmoeten ze elkaar in het kunstcafé. Deze formule heeft de afgelopen jaren goed gewerkt en nu heeft Kunstkring Westerwolde een plek waar ze ook andere kunstenaars kunnen ontmoeten en inspireren. Met Kunstcafé Galerie Spiekerhus wil Kunstkring Westerwolde in de toekomst ook aandacht besteden aan andere vormen van kunsten zoals podiumkunsten, poëzie, gedichten, literatuur en muziek. ,,Kortom: alles wat ons hart raakt, abstract of realistisch’’, aldus de voorzitter.

De galerie aan de Sellingerstraat 45 is wekelijks gratis opengesteld voor kunstenaars en publiek op vrijdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur. Er is een doorlopende expositie te zien van verschillende kunstenaars uit de regio. Ook is het een ontmoetingsplek voor workshops en het delen van kennis op welke wijze dan ook, alles in een inspirerende omgeving en een ontspannen sfeer.