Stoomlocomotief 52 8082 rijdend in Stadskanaal. (foto: Peter Wijshake/Museumspoorlijn STAR)
Stoomlocomotief 52 8082 rijdend in Stadskanaal. (foto: Peter Wijshake/Museumspoorlijn STAR) Peter Wijshake

Stoomtrein STAR rijdt weer vanaf Pasen

Algemeen

STADSKANAAL - Tijdens het paasweekend is het zover: de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR rijdt weer tussen Stadskanaal en Veendam. 

Daarmee wordt het stoomseizoen weer geopend. Op deze dagen zal voor het eerst stoomlocomotief 52 8082 in de ‘normale’ dienst te zien zijn. Beide Paasdagen (zondag 9 en maandag 10 april) rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanaf Stadskanaal vertrekt de trein om 10.45 en 14.00 uur, vanaf Veendam om 12.00 uur. Ook is op Eerste Paasdag de Paashaas aanwezig op station Stadskanaal.

Start stoomseizoen
De ritten tijdens Pasen vormen de start van het stoomseizoen. In de afgelopen maanden heeft de STAR weliswaar wel gereden, maar dat was met een historische diesellocomotief. De wintermaanden worden gebruikt om onderhoud uit te voeren aan de stoomlocomotieven. Stoomlocomotief 52 8082 is nu weer beschikbaar voor de treindienst, zusterlocomotief 52 8060 zal later dit voorjaar volgen.

De dienstregeling voor het jaar 2023 is te vinden op de website van Museumspoorlijn STAR: www.stadskanaalrail.nl. Ook zijn online al kaarten te koop voor de ritten in de lenteperiode.